Voditelji KUD-a na Zimskoj školi folklora


Utorak, 17. siječnja 2017.

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika u Koprivnici je održana Zimska škola folklora na kojoj su sudjelovali voditelji KUD-a Petar Preradović.

Program škole završio je sa svečanim završnim koncertom Zimske škole foklora gdje su istaknuto mjesto imali predstavnici Đurđevca: voditelj folklorne sekcije KUD-a Petar Preradović Luka Karlovčan, ambiciozna plesačica KUD-a Petar Preradović Lucija Lenardić, te voditeljica dječje skupine KUD-a Petar Preradović Monika Rupčić.

Među predavačima je istaknuto mjesto imala voditeljica vokalno-plesnog ansambla i koreografkinja prof. Kristina Benko Markovica, koja je obradila Narodne pjesme dinarskog područja. Sudionici programa Zimske škole folklora došli su iz svih dijelova Hrvatske, a sudjelovali su i Hrvati iz dijaspore: iz Kanade, Australije, SAD-a i zemalja Europe.
Uspješno završenu školu i novostečena znanja voditelji će primjenjivati u svom radu, a to je jamstvo da će se tradicija i kulturna baština očuvati na pravi način i dalje prenositi na mlade naraštaje.