Vrtić Maslačak: djeca kroz humanitarno-edukativni projekt pomažu djeci u Africi


Petak, 21. lipnja 2019.

Ove pedagoške godine Dječji vrtić Maslačak Đurđevac sudjelovao je u projektu UNICEF-a pod nazivom Škole za Afriku kojim se nastoji omogućiti obrazovanje za oko 8 milijuna djece iz 11 afričkih zemalja.

Empatija, solidarnost i međusobno pomaganje vrijednosti su koje u vrtiću Maslačku odgojiteljice njeguju kod djece od najranije dobi.

Provođenjem radionica i organiziranjem akcija s edukativnom tematikom prikupljaju se sredstva za njihovo osnovno obrazovanje. Nositelj projekta u sklopu dječjeg vrtića bila je srednja odgojna skupina Zvončići u suradnji s odgojnom skupinom Sovice.

Tijekom cijele pedagoške godine djeca su kroz tematske radionice, prezentacije i igru učila o Africi, životu svojih vršnjaka, njihovim običajima i igrama. Kroz akciju prikupljanja plastičnih boca i njihovom prodajom, u koju su bile uključene i sve ostale odgojne skupine, nastojalo se prikupiti novčana sredstva za pomoć vršnjacima u dalekoj Africi.

Prikupljeno je ukupno 872  plastičnih boca, a sredstva od njihove prodaje uplatit će se na račun UNICEF-a Hrvatska, te na taj način doprinijeti poboljšanju uvjeta obrazovanja djece u Africi.