Vrtićarci i školarci obilježili Hrvatski olimpijski dan


Utorak, 12. rujna 2017.

Danas je u Đurđevcu sportskim aktivnostima obilježen Hrvatski olimpijski dan.

Obilježavanje HOD organizirala je Zajednica sportskih udruga u suradnji s Dječjim vrtićom Maslačak, Osnovnom školom Grgura Karlovčana, Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva i Strukovnom školom Đurđevac.

Hrvatski olimpijski dan je tradicionalna manifestacija proslave dana utemeljenja HOO-a, te promicanja olimpijskih vrijednosti i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima,

Vrtićarci su pokazali svoje sportske vještine u povlačenju užeta, bacanju teniske loptice i kolutova, dok su se učenici od drugog do četvrtog razreda natjecali u skakanju u vrećama i povlačenju užeta.

Male Olimpijce pozdravio je i gradonačelnik Hrvoje Janči, te predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković koji su uz ostale građane i okupljene roditelje navijanjem podržali male natjecatelje.

Zbog kiše umjesto ulične utrke, učenici Gimnazije i Strukovne škole u Sportskoj dvorani Strukovne škole odigrali su odbojkašku i košarkašku utakmicu, te utakmicu malog nogmeta.

Najbolji u svojim disciplinama osvojili su medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja, a rezultate natjecanja možete pronaći u nastavku teksta: