Vrtićarci iz Maslačka posjetili vatrogasce i policajce na njihovom radnom mjestu


Četvrtak, 10. listopada 2019.

Djeca iz starijih skupina Sovice i Zvončići Dječjeg vrtića Maslačak sa svojim odgojiteljicama posjetila su Policijsku postaju Đurđevac i Javnu vatrogasnu postrojbu Đurđevac te su se upoznala s poslom koji obavljaju.

Djecu su ugodno iznenadila policijska vozila, a najzanimljiviji je djeci bio policijski motor. Novo iskustvo djeci je bilo upoznavanje s policijskim psom, pa su tako saznali da on ima jako dobar njuh i da njime može namirisati i otkriti sve što poželi. Upoznali su se  s opremom koju koriste policajci, no najvažnije što su naučili je da oni nisu opasni ni strašni nego su uvijek tu da paze i štite građane.

Kako bi djelatnici Policijske postaje Đurđevac znali koliko mališani cijene njihov posao i sigurnost koju pružaju gradu, djeca su im uručila i likovne radove na tu temu.

Nakon policije djeca su posjetila i vatrogasce. U dvorišnom prostoru ispred vatrogasne garaže okupljene mališane pozdravio je zapovjednik JVP-a Matija Markešić  i ostali članovi, te su djecu upoznali s različitom opremom s kojom izlaze na intervencije, ali i načinima na koje se sami mogu zaštiti, što su djeca s velikim zanimanjem pratila.

Vatrogasci su djeci pokazali vatrogasna vozila, a potom su demonstrirali gašenje požara. Nekolicina najhrabrije djece željela se provozati u vozilu s vatrogasnom košarom, dok su druga djeca isprobavala vatrogasnu kacigu.

Djeca su uživala u posjetu, a neki možda odluče biti vatrogasci kad odrastu. Naučili su da se s vatrom ne smije igrati, a ako trebaju pomoć vatrogasaca zovu broj 112.

Puno hvala djelatnicima JVP i PP Đurđevac na velikom strpljenju i trudu.