Vrtićarci u posjetu Muzeju Grada Đurđevca 


Petak, 20. veljače 2015.

Već drugi tjedan zaredom Muzej Grada Đurđevca domaćin je najmlađim likovnim stručnjacima našega Grada. Naime, radi se o skupinama djece iz Dječjeg vrtića ''Maslačak'', koji zajedno sa svojim odgajateljicama, obilaze prostore naše utvrde. Kako su gotovo svi mališani po prvi puta u posjetu utvrdi, glavna tema njihovih razgovora je veličina same utvrde, a među hrabrijima se pronašlo i pokoje pitanje o duhovima, kraljevima i princezama.

Najmlađima među vrtićkim skupinama, ''Kockicama'', gdje nitko od mališana ne prelazi 3 i pol godine ovo je bila prilika da zajedno s tetama ponove, a odmah se pokazalo i iznimno uspješno, gradivo koje su prethodnih dana (na)učili u svome Vrtiću. Mali likovni stručnjaci su tako, razgledavajući galerijske salone i radove studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, uspješno ponovili koje su to osnovne boje i iskoristili su priliku da nauče i još poneku novu. Dakako, svoje su dojmove pomoću svojih dragih teta odlučili podijeliti s nama i s budućim posjetiteljima, upisavši se u knjigu dojmova.

Nešto starije skupine, predškolskog uzrasta, poput ''Zvjezdica'' i "Iskrica", svoj su posjet iskoristili ne bi li naučili i što je to portret, profil, tko je bio Nikola Tesla i još mnogo drugih, uistinu zanimljivih stvari.

Ovi posjeti su, iako kratki, djeci zasigurno ostali u lijepom sjećanju. Osim što su usvojili puno novih znanja, naučili su i pokoju novu stvar o svome gradu. A, ako su i kod kuće ispričali o svom posjetu utvrdi i prostorima Galerije, možda su na taj način i kod roditelja izazvali znatiželju i ponukali ih da s vremena na vrijeme i oni posjete ove zanimljive i atraktivne prostore.