Vrtićarci na radionici izrađivali poštanske markice te učili o sigurnosti u prometu


Srijeda, 8. studenoga 2017.

Na dječjem odjelu Gradske knjižnice Đurđevac policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke održale su edukativno-kreativnu radionicu.

Edukacija je održana u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u suradnji s Hrvatskom poštom i Filatelističkim društvom Koprivnica. Tijekom edukativnog predavanja kroz slikovnicu Sigurnost u prometu djeca su upoznata s načinom uključivanja u promet, sigurnim prelaženjem preko kolnika, čemu služe zebra i semafor, kako prijeći preko željezničke pruge, te čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas.

Osim prometa, djeca su upoznata s poštanskim markicama, pisanjem razglednica i pisama, poslovima poštara i čega sve ima u poštarskoj torbi. Djeca su naučila da se i poštar mora pridržavati prometnih propisa. Tijekom kreativne radionice djeca predškolske dobi iz dječjeg vrtića Maslačak, skupina Kockice i polaznici pričaonice na dječjem odjelu Gradske knjižnice, oslikavala su kuverte i osmišljavala poštanske marke.

Svim sudionicima edukativno-kreativne radionice uručeni su straničnici Oprezno u prometu, a vrtiću i knjižnici uručeni su materijali Hrvatske pošte.