Dječji vrtić Maslačak: djeca zakoračila u zanimljiv svijet dinosaura


Utorak, 12. ožujka 2019.

Kako su djeca iz vrtićke skupine Zvončići često u vrtić donosila dinosaure i igrali se njima odgojiteljice su ih odlučile iznenaditi novim kreativnim kutkom i aktivnostima. Odlučile su djeci približiti način života i doba kada su dinosauri živjeli.

Formirale su kutić dinosaura sa mnoštvom različitih vrsta dinosaura, izradile su Otok dinosaura od neoblikovanog materijala, pripremile su mnoštvo društvenih igara, a uz suradnju sa roditeljima opremile su sobu plakatima, enciklopedijama, edukativnim DVD-ovima.

Nisu samo dječaci bili oduševljeni ovakvom vrstom istraživanja dinosaura, već su se u igre uključile i djevojčice koje su se najviše oduševile spoznajno-istraživačke aktivnosti o dinosaurima.

Kroz projekt djeca su dobila odgovore na svoja pitanja : koje vrste dinosaura su postojale, kako su izumrli, što se dogodilo, tko je još živio u to doba, koliko su veliki bili, koliko su opasni bili, šta su jeli i slično.

Svakako su naučili nešto novo i obogatili svoj rječnik novim pojmovima. Kroz istraživačke aktivnosti djeca su stekla spoznaju o djelovanju vulkana, lavi i ledu.

Vrtićarci su postali i pravi mali istraživači, Istraživali su kosti i tragove. Kroz niz likovnih aktivnosti različitim tehnikama oslikavali dinosaure, njegove kosti, modelirali plastelinom, kaširali jaja dinosaura i stopala, provodili tjelesne aktivnosti uz različite pokrete i društvene igre.

Simbolička igra u kutiću traje još uvijek, a sadržaje i poticaje će odgojiteljice nadograđivati prema interesu djece.