Vukovar u spomen 18.11.2013. (1991.-2013.)


Utorak, 29. listopada 2013.

Tradicionalno i ove godine u Đurđevcu će se 15. studenoga 2013. godine obilježiti Dan sjećanja na žrtve Vukovara pod nazivom  „I u mom gradu Vukovar svijetli“.  I ove godine nositelj aktivnosti je Osnovna škola Grgura Karlovčana Đurđevac, a u organizaciji sudjeluju Grad Đurđevac, Policijska postaja Đurđevac, HVIDRA Đurđevac, Strukovna škola Đurđevac, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Župni ured Đurđevac.

Spomen - dan na tragediju Vukovara započet će u 16:45 sati okupljanjem ispred Osnovne škole Grgura Karlovčana. Na Trgu svetog Jurja okupljeni će moći položiti lampione, a recitacijama će učenici Osnovne škole, Strukovne škole i Gimnazije upriličiti obilježavanje, dok će na kraju biti održana molitva i misa u župnoj crkvi.

Grad Đurđevac poziva sve udruge s područja Grada i građane Grada Đurđevca da podrže svojim dolaskom obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara, te da sa sobom ponesu lampion kako bi svi zajedno osvijetlili Grad i na taj način u mislima bili sa svima koji su sudjelovali u obrani grada Vukovara.