Za sve sportaše s područja grada održano antidopinško predavanje


Ponedjeljak, 4. lipnja 2018.

Za sve udruge i sportske klubove s područja grada Đurđevca ovaj vikend je održano predavanje Službe za antidoping HZTA (Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping) o kvaliteti bavljenja sportom i o važnosti zdravog načina življenja.

Služba za antidoping HZTA po prvi puta je došla u naš grad kako bi održala seminar i educirala sportaše i njihove trenere kako bi čistim i zdravim načinom živjeli sportski život.

Moramo istaknuti da se sport u Đurđevcu i općenito sport u Hrvatskoj iz dana u dan uvelike razvija te da na tom putu svakako treba biti ustrajan, oprezan i kvalitetan, te se na što zdraviji način treba postaviti cilj i ispuniti što bolji sportski rezultati, a da pri tome izbjegnemo nešto što može štetiti nama i našim sportašima, pogotovo mladim naraštajima.

Predavanje je održano u dva djela. Prvi dio predavanja sastojao se od regulative, sportaševih prava i obveza, kršenja antidopinških pravila, postupka dopinške kontrole, a u drugom dijelu predavanja pojašnjen je popis zabranjenih sredstava i zdravstvene posljedice uzimanja tvari s navedenog popisa.

Predavanje su održale gospođa Petra Mamić stručna suradnica Odjela za prevenciju dopinga i gospođa Vesna Barišić suradnica Odjela za prevenciju dopinga, a predavanje je organizirao Powerlifting klub Ultimate i Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca.