Zagrebačka promocija knjige Obitelj Braun


Ponedjeljak, 14. listopada 2013.

   U Kulturnom centru „Alfred Pal“ Židovske zajednice „Bet Izrael“ u Zagrebu u četvrtak 10. listopada predstavljena je knjiga Obitelj Braun – Uspon i tragedija đurđevačke obitelji Braun, autora Zdravka Šabarića koju je nedavno objavio Centar za kulturu Đurđevac.

     Događaju su nazočili brojni Zagrepčani, a među njima i ugledni građani rođeni Đurđevčani, kao što je dr. Božidar Orešković, dr. sc. Vladimir Orešković (dizajner čija se likovna izložba planira prirediti naredne godine u Galeriji Stari grad),  Željko Seleš, Vesna Šabarić, Dorotea Jendrić..., zatim predsjednik Zajednice dr. Vladimir Šalamon te ravnateljica Centra za kulturu Edita Janković Hapavel i Anica Šabarić iz Gradske knjižnice.

Knjigu je predstavila prof. dr. Jasminka Domaš, a o Židovima u Bjelovaru (gdje je grobnica obitelji Braun) govorio je ravnatelj Gradskom muzeja Mladen Medar.

Koji su povodi pisanja ove knjige pojasnio je autor Zdravko Šabarić, a sjećanja na dane provedene u Đurđevcu i na teška vremena u nacističkim logorima na emotivan je način iznio prof. dr. Boris Braun, čovjek rođen prije 93 godine u Đurđevcu.

Tom prigodom Hrvatska televizija snimila je prilog koji će biti objavljen u emisiji „Duhovni izazovi“.