Zajednički projekt: Udruga Mali princ goste iz Varaždina upoznala sa svojim radom i projektima


Srijeda, 6. ožujka 2019.

Udruga Mali princ iz Đurđevca ovaj je tjedan ugostila učenike srednjih škola iz Varaždina, članove Udruge osoba s intelekutalnim teškoćama Kokotiček iz Varaždina i članove projektnog tima Bartimej.

Susret je organiziran na inicijativu svećenika Leonarda Šardia, povjerenika za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske županije, a u okviru projektnog tjedna Bartimej čiji su ciljevi, između ostalog i senzibiliziranje mladih osoba za rad s osobama s invaliditetom, upoznavanje rada udruga i ustanova u kojima borave osobe s invaliditetom, izgradnja osobnosti i poticanje na volontiranje.

U ovogodišnji projektni tjedan uključene su udruge i institucije iz Ludbrega, Varaždina, Čakovca, Gornje Bistre i Hrvatskog Leskovca, kao i naša Udruga.

Kako su po prvi puta sudionici u ovom projektu goste su prvo upoznali s radom udruge, te njezinim članovima zatim je održana komunikacijska i kreativna radionica, ples i ručak. Na kraju su svi zajedno posjetili utvrdu Stari grad te najpoznatiju životinjsku ekipu u Hrvatskoj Sahari.

-Vjerujemo da je ovo početak jednog novog prijateljstva i sretni smo što su gosti iz Varaždina pokazali želju da nas posjete i da se upoznaju s našim radom i projektima- poručuju iz Udruge Mali princ.