Zajedno smo jači: u sklopu projekta udruga udomitelja Osmijeh posjetila Tehnički muzej


Ponedjeljak, 3. prosinca 2018.

Udruga udomitelja zajedno sa svim sudionicima projekta Zajedno smo jači posjetila su Tehnički muzej Nikole Tesle u Zagrebu.

Udomljena djeca zajedno s udomiteljima, volonterima i učiteljicom prilikom posjeta zagrebačkom muzeju stekla su nova znanja o utjecaju fizike u praksi. Imala su prilike vidjeti Planetarij, rudnik Barbara i vrijedne tehničke eksponate iz prošlosti. Također, poslušala su i predavanja o fizici i izumima Nikole Tesle. Tako su, osim teorijskih znanja i vještina, djeca stekla i ona praktična, te su se međusobno povezala i zbližila sa ostalim sudionicima projekta.

Cilj projekta Zajedno smo jači je kod udomljene djece razviti sposobnost učenja nastavnih predmeta fizike i matematike kroz primjenu različitih stilova učenja ponaosob te instrukcije koje se redovno provode. Prva aktivnost projekta bila je radionica koju je vodila Jasna Horvat Vlahović koja je djeci pomogla saznati vlastiti stil učenja i načine na koje djeca mogu iste koristiti kako bi brže i lakše savladavala školsko gradivo. Djeca su zajedno s volonterima Udruge Ruka u ruci izradila prezentaciju o dosadašnjem naučenom sadržaju na instrukcijama. Instrukcije iz fizike i matematike će se održavati do kraja prosinca.

Posjet Tehničkom muzeju Zagreb financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu ovog projekta.