Zajedno za ljepše sutra: u Malom princu održane radionice recikliranja i izrade letaka


Srijeda, 24. listopada 2018.

U prostoru Udruge Mali princ održano je nekoliko radionica recikliranja i izrade letaka. Prva radionica recikliranja održana je u suradnji s učenicima Osnovne škole Grgura Karlovčana i to s Malom eko grupom  i njihovom učiteljicom.

Nakon što su im članovi udruge predstavili građansku akciju, ostatke siporeksa koje su namijenili za izradu lampi, pobojali su različitim bojama. Osim te radionice, održana je i radionica izrade letaka i to s starijom odgojnom skupinom Cvjetići iz Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca.

Letke koje su svi zajedno izradili na radionici članovi udruge podijeliti će građanima kako bi ih upoznali s građanskom akcijom o važnosti recikliranja.

U udruzi je održana još radionica recikliranja i sportske igre, ali ovog puta u suradnji s članovima Udruge Maslačak iz Križevaca i udruge Latice iz Koprivnice. Zajedno s prijateljima iz Križevaca su izrađivali nakit od starih visilica, gumbi i izolatora, a s prijateljima iz Koprivnice od otpadnih tkanina rezali su sitne komadiće i punili jastuke koje su prethodno sašili.

U sklopu njihovog posjeta i zajedničkog druženja održane su i sportske igre u dvorištu udruge. Okušali su se u različitim sportskim disciplinama te igrama spretnosti. Svi su bili uspješni i svi su bili pobjednici, a za nagradu su dobili zlatne medalje.

Ove radionice su održane u okviru građanske akcije Zajedno za ljepše sutra u okviru natječaja Naš doprinos zajednici koja je financijski podržana od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.