Zaklada HGK – Županijske komore Koprivnica raspisala natječaj za stipendiranje učenika i studenata


Četvrtak, 7. studenoga 2019.

Podsjećamo da je Zaklada Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata raspisala natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima deficitarnih zanimanja s područja Koprivničko-križevačke županije.

Stipendije u iznosu od 1.500,00 kuna mjesečno, osim novčane pomoći, studentima i učenicima su dodatna motivacija za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija potrebnih na tržištu rada. Osnovni kriteriji za dodjelu stipendija, uz izvrsnost u školovanju i godinu studija, su deficitarnost zanimanja i socijalno-imovinski status kandidata.

Stipendisti trebaju redovno izvršavati svoje obveze, nakon čega se trebaju zaposliti i raditi u okviru stečenog zvanja na području Koprivničko-križevačke županije, dvije kalendarske godine za svaku godinu primanja stipendije. Jedna od obveza im je i obavljanje stručne prakse u tvrtkama i javnim ustanovama na području županije kako bi se upoznali s budućim poslodavcima.

Zaklada HGK – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata nastala je udruženjem gospodarskih lidera Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske gospodarske komore, s ciljem izdvajanja sredstava kompanija za neposrednu pomoć pri edukaciji mladih u deficitarnim zanimanjima. Na taj način osnivači Zaklade preuzeli su dio društvene odgovornosti za obrazovanje mladih i daljnji razvoj Podravine i Prigorja, a Zaklada je do sada novčano poduprla 52 stipendista.

Svi koji zadovoljavaju kriterije još se mogu prijaviti, a rok je do 18. studenoga 2019. godine.

Tekst natječaja i prijavnica dostupni su na ovoj poveznici.