Započela „Picokijada 2015.“


Subota, 27. lipnja 2015.

„Picokijada 2015.“ započela je u petak, 26. lipnja Sajmom ostavljenih stvari (S.O.S.) u plemićkom dvoru Barnagor, u vlasništvu naše poznate književnice Božice Jelušić. Ovo je peti ovakav sajam, koji je i ove godine posjetilo oko stotinjak ljubitelja umjetnosti, kreativaca i zaljubljenika u lijepe i stare stvari, koji su uz druženje s umjetnicima mogli prodavati i razmjenjivati originalne suvenire, antikvitete i umjetnine.

Prvog dana Picokijade održana su i brojna sportska događanja, pa je na teniskom igralištu u organizaciji Teniskog kluba Đurđevac održan već tradicionalni sportski turnir parova GEM, SET, MEČ. Nakon razigravanja u kojemu je sudjelovalo 12 parova u polufinale plasirala su se četiri para. Pobjedu je nakon finalnog ogleda odnio par Kljajić - Turković, pobjedivši par Topolčić - Gračan.

Na odbojkaškom igralištu Osnovne škole Grgura Karlovčana u organizaciji Lidije Ormanec i Ive Kožarić, odigran je i odbojkaški turnir 'Picoki na pesku'. Pobjedu je odnijela ekipa "Jorgovani" u sastavu Pušelja - Balala - Lukačin, koja je u finalnom dvoboju pobijedila ekipu "Radna bilježnica"; Radoš - Ritonja - Vuk.

Košarkaški klub Mladost Đurđevac u večernjim satima organizirao je seniorski turnir "Noć košarke" na igralištu Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu. Prvo mjesto turnira osvojila je košarkaška ekipa "3+1 gratis" iz Čakovca, drugo mjesto pripalo je ekipi "Očvirki" iz Virja, dok je treće mjesto zauzela ekipa iz Virovitice.

U galerijskim prostorima utvrde Stari grad posjetitelji su mogli razgledati tradicionalnu skupnu izložbu podravskih umjetnika pod nazivom 'Uokvirena pozivnica' u organizaciji Muzeja Grada Đurđevca, a predstavljena je i dječja slikovnica skupine autora „Legenda o Picokima“.

U poslijepodnevnim satima u Ulici A. Radića uz Hotel Picok, u organizaciji Turističke zajednice, održana je već tradicionalna manifestacija Picoki po piščoke, natjecanje u spremanju jela od piletine, na kojem je sudjelovalo 16 ekipa, a najviše uspjeha imala je ekipa"Gregor tim" iz Pitomače.

U šatoru u Starogradskoj ulici održana je tamburaška večer Tamburaškog sastava Milenij, a u Domu kulture, pred brojnom publikom održana je kazališna predstava „Lutka“ u kojoj su nastupili Doris Pinčić i Robert Kurbaša.
Prvi dan "Picokijade 2015" završio je koncertom ABBA REAL TRIBUTE BANDA i OLD BIG BANDA na maloj pozornici Staroga grada.