Zapošljavanje članova: Udruga Mali princ predstavila projekt Za bolje sutra vrijedan oko pola milijuna kuna


Srijeda, 4. prosinca 2019.

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održana početna konferencija Udruge Mali princ u sklopu projekta Za bolje sutra.

Konferenciji su nazočili brojni članovi Udruga Mali princ Đurđevac, predstavnici Centra za socijalnu skrb Đurđevac, Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Osnovne škole Đurđevac, Koprivničko- križevačke županije, Grada Đurđevca, Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Udruge Latice Koprivnica, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i medija.

Kristinka Štefan, predsjednica udruge Mali princ naglasila je važnost ovog projekta koji će pružiti mogućnost jačanja stručnih znanja, osnaživanja i unapređivanja vještina za pet nezaposlenih radno sposobnih članica Udruge s ciljem poboljšanja njihove zapošljivosti. Zahvalila se Gradu Đurđevcu, gradonačelniku Hrvoju Jančiju te saborskom zastupniku i predsjedniku Gradskog vijeća Željku Lackoviću na velikoj podrški i pomoći udruzi tokom prijave projekta, ali i u redovnom radu.

Voditeljica projekta Ana Muktić upoznala je prisutne sa ciljevima ovog projekta koji traje 18 mjeseci i čija je vrijednost 440.438,23 kuna koliko iznosi i EU potpora te im predstavila planirane aktivnosti informatičkog opismenjivanja, verificiranog programa obrazovanja odraslih za poslove sakupljača, uzgajivača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja, radionice komunikacije, radionice razvoja kreativnosti, stručna putovanja i planiranu izložbe radova.

Predstavnica partnera na projektu Iva Gregurek Adaković, zaposlenica Centra za socijalnu skrb izrazila je veliko zadovoljstvo što Centar sudjeluje kao partner u ovom hvalevrijednom projektu. Ratimir Ljubić, dožupan Koprivničko- križevačke županije čestitao je Udruzi na odobrenom projektu kroz koji se proširuje usluga podrške članovima udruge.

-Kroz ovaj projekt educirat će se berači ljekovitog bilja, što je prikladno jer je naš grad poznat po poljima lavande i svake godine nam treba sve više sadnica lavande. S obzirom da je ovo blagdansko vrijeme želim vam da pod bor dobijete i odluku o financiranju našeg zajedničkog projekta – izgradnju zgrade Mali princ, ali i za projekt Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika. Čestitke na već drugom EU projektu koji provodite- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- U ovom projektu osim članova sudjeluju, sudjeluju i brojne osobe koje ulažu svoje slobodno vrijeme i trud kako bi ih uključili u zajednicu i svakodnevnicu. U našem gradu svi smo složni oko ostvarenja ovakvih ciljeva i projekata, zato vam želim puno sreće i uspjeha na ovom projektu i svima onima koji slijede- rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Početnom konferencijom projekta Za bolje sutra  obilježen je  Međunarodni dan osoba s invaliditetom, te je predsjednica Udruge Mali princ iskoristila priliku i čestitala svim osobama s invaliditetom  i njihovim obiteljima ovaj dan u nadi da će se njihova prava i dalje unapređivati kroz razvoj postojećih i uvođenje novih socijalnih usluga, a za što se Udruga Mali princ kontinuirano zalaže kroz projekte koje provodi i planira provoditi.