Završena sedmodnevna radionica “Upravljanje projektnim ciklusom”


Utorak, 28. travnja 2015.

U petak 24. i subotu 25.travnja završen je treći i posljednji dio sedmodnevnih radionica pod nazivom „Upravljanje projektnim ciklusom“.
Radionice su se održavale u prostorima Udruge Srce Sv. Ivan Zelina koja je nositelj projekta "Zajedno jači" koji se financira iz Europskog socijalnog fonda i Vlade Republike Hrvatske. Sedmodnevna radionica „Upravljanje projektnim ciklusom“ namijenjena je onima koji žele ulagati u sebe i svoje vještine kako bi razvijali socijalne usluge u svojoj zajednici. Cilj radionice je kroz teoretski i praktični dio osnažiti i osposobiti zaposlenike i roditelje/voditelje organizacija civilnoga društva za samostalno apliciranje projekata prema Europskim fondovima, a radionicu vodi g. Darko Kobetić, prof.reh., renomirani stručnjak u području inkluzije, EU fondova te jačanju kapaciteta nevladinog sektora, jedinica lokalne i regionalne uprave i samouprave direktor Centra znanja PROFECTUS.
Kroz sedmodnevnu radionicu na zanimljiv i pristupačan način Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac upoznala je osnovne pojmove i načine pristupa izradi projektnih prijedloga, razmijenjene su ideje i iskustva, te je Udruga samostalno krenula u izradu projektnog prijedloga vezanog za potrebe Udruge. Ispred Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac radionice su pohađale predsjednica Kristinka Štefan i djelatnice Ksenija Grgičin, Lara Frančina i Vlatka Koser.