Završila je sezona za seniore i juniore Šahovskog kluba Picok Đurđevac


Nedjelja, 27. listopada 2019.

U nedjelju je odigrano posljednje kolo u III.C ligi Centar u kojoj su se natjecali seniori Šahovskog kluba Picok Đurđevac.

U posljednjem kolu, đurđevčani su izgubili na gostovanju u Hercegovcu i time su se plasirali na 2. mjesto u ligi. Na kraju su završili sezonu sa šest pobjeda i četiri poraza (sva četiri rezultatom 3,5 - 2,5). Sezona se ne može proglasiti neuspješnom, jer su se plasirali bolje nego prošle godine, a treba se prisjetiti i trećeg mjesta na županijskom kupu.

U posljednjem kolu su nastupili: Zdenko Vanđija, Mladen Roštan, Emanuel Hladnić, Petar Carek, Gordan Fuček i Stanko Domitrović.

Ono što raduje je novi veliki uspjeh klupske šahovske škole. U Garešnici su u subotu odigrana posljednja dva kola II. juniorske lige Centar. U 7. kolu su đurđevački juniori pobijedili jaku ekipu HAŠK-a iz Zagreba i time su, kolo prije kraja, izbili na treće mjesto u ligi.
U posljednjem dvoboju je trebalo obraniti tu poziciju protiv jake ekipe iz Svete Nedelje. Našim juniorima je bio dovoljan i neodlučeni ishod, a osigurao ga je Luka Plazek nakon višesatne borbe.

Ovo je još jedan odličan rezultat na kojega su u klubu svi jako ponosni.
Ne tako davno su najbolji klupski kadeti vrlo brzo odustajali od ozbiljnijeg bavljenja šahom, čim su završili osnovnu školu. Prošle godine je klub po prvi puta odlučio oformiti juniorsku ekipu, a već ove godine je ta ekipa ostvarila zapaženi rezultat.
To je pokazatelj da u Klubu žele zadržati klupske talente, te ih dalje razvijati kako bi uskoro popunili i seniorski sastav.

Za juniore su ove godine igrali: Viktor Šalamon, Ognjen Domović, Luka Plazek, Karlo Šokec, Anamarija Radiković, Magdalena Muha, Ema Bevanda, Lorena Bevanda i Luka Tomrlin.

Toliki broj uspješnih mladih šahista ima rijetko koji klub pa treba istaknuti i "tvorca" ove sjajne generacije, a to je trener Stanko Domitrović.

Koliko se radi o uspješnoj generaciji govori i podatak da je po prvi puta jedna partija naše igračice obrađena i prikazana u popularnoj televizijskoj emisiji „Šahovski komentar“. Emisija je prikazana 13. listopada ove godine na HRT 3 i u njoj se obrađuje partija Eme Bevande protiv velemajstorice Mirjane Medić. U emisiji se spominje i druga naša igračica Anamarija Radiković, kao i Šahovski klub Picok Đurđevac.

Emisija se može vidjeti na: https://www.youtube.com/watch?v=UTfS1bhcuGg

Ono što predstoji je nastup ženske seniorske ekipe koja će pokušati, po prvi puta u klupskoj povijesti, izboriti nastup u I. ženskoj seniorskoj ligi i finale ekipnih kadetskih liga gdje će klupske kadetkinje pokušati osvojiti treću uzastopnu titulu državnih prvakinja.