Zaživjela plesna scena u Đurđevcu: djeca i mladi se natječu, a stariji rekreiraju uz latino i društvene plesove


Petak, 2. rujna 2022.

Zahvaljujući poticajima Ivane Senjan i edukaciji vrsnih trenera i učitelja plesa Sportsko plesnog kluba Ritam iz Koprivnice, Mihaele Juranić i Alena Jančevca, zaživjela je plesna scena u Đurđevcu.

Krenulo se prošlog ljeta s Ljetnom školom plesa, od kada egzistira plesna grupa djece, mladeži, ali i rekreativna skupina za žene Fit Lady“s latinoameričkim plesovima, te skupina društvenih plesova. Intres za ples i nastavak grupnog rada je tolik da su sad su već počeli upisi koji će trajati cijeli mjesec rujan. Početak rada u novoj sezoni planiran je za početak mjeseca listopada.

-Naši su mladi sportski plesači već sudjelovali na međunarodnim natjecanjima u Zagrebu, Bjelovaru, Splitu i Makarskoj, gdje su osvojili brojne zlatne, srebrne i brončane medalje, a uspješno su se predstavili i na ovogodišnjoj Picokijadi u Đurđevcu, naglasila je Ivana Senjan, koja je i sama članica rekreativne grupe plesačica „Fit Lady“ .U toj skupini je za sada 30-tak Đurđevčanki i žena iz susjednih općina (od 20 do 70 godina) koje jednom tjedno, pod vodstvom Mihaele Juranić ,vrsne koprivničke trenerice plesa i državne prvakinje u latinoameričkim plesovima za veterane, uživaju u vježbanju latinoameričkih plesova.

-I dok su djeca i mladež već u pripremama na natjecanja, članice „Fit Lady“ su već u redovnom tjednom vježbaju. Od rujna će moći i dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom od 20 sati i to u Ininoj zgradi. U ovoj rekreativnoj ženskoj plesnoj grupi nije potreban partner za razliku od društvenih plesova za koji su najčešće zainteresirani bračni parovi. To je sad jedinstvena prilika za ljubitelje plesa od 20 do 70 godina da se sa partnericom pridruže uživanju u društvenim plesovima, pojašnjava  M. Juranić i poziva sve zainteresirane da iskoriste tu priliku.

Prijaviti se možete na broj mobitela: 098 285186, kako bi plesna kultura u Gradu Picoka bila još bogatija i sadržajnija.