Zbor Osnovne škole Đurđevac svojim nastupom oduševio publiku u Krapini


Nedjelja, 12. rujna 2021.

Ovog je tjedna u festivalskoj dvorani održan 36. dječji festival “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” – Mali kaj 2021“. Zbor Osnovne škole Đurđevac oduševio je publiku svojom vokalnom izvedbom pjesme Kuhača koja je izvedena 2018. godine na festivalu u Krapini.

U pratnji festivalskog orkestra ukupno su izvedene 23 pjesme uz zajedničku pjesmu svih izvođača Popevke sem slagal. Učenici su marljivo vježbali i tijekom praznika te su vrlo uspješno predstavili svoju školu, grad i Podravinu.

Osim pjevačica i pjevača, na tjednu kajkavske kulture sudjelovala je i likovna skupina koja je sudjelovala u Natječaju za dječju likovnu izložbu Krapina u temama pejzaž, licitari i tradicijske dječje igračke.

Likovni radovi koje su naslikale učenice: Klara Đurišević, Beata Dautanec Poslek, Lea Gregurec, Judita Maznik stručno prosudbeno povjerenstvo je odabralo koji su bili izloženi na izložbi u okviru Tjedna kajkavske kulture u Krapini.

Voditelji i mentori dječjeg stvaralaštva su Kristina Benko Markovica i Zoran Vidaković. Samu festivalsku izvedbu podržale su učenice likovne skupine i ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović.

-Posjetitelji su mogli cijeli tjedan uživati u brojnom dječjem stvaralaštvu. Ono je izuzetno važno, jer koliko je važno da čuvamo naš kaj, još je važnije da djecu učimo kako se čuva, njeguje, govori i živi kaj, a Mali kaj doprinosi tome da zahvalimo roditeljima, učiteljima i djeci na njihovom kajkavskom kulturnom stavaralaštvu - rekla je Kristina Benko Markovica.