Zdrava prehrana: sat kušanja voća i povrća razveselio učenike u Osnovnoj školi u Đurđevcu


Petak, 31. svibnja 2019.

U Osnovnoj školi u Đurđevcu nakon održanog sata kušanja mliječnih proizvoda, održani su satovi kušanja voća i povrća u sklopu  projekta Školska shema.

Na satu kušanja voća i povrća sudjelovali su učenici 5. c i 6. b razreda zajedno sa učiteljicom Katicom Tomrlin i učiteljem Sašom Senjanom. Djelatnici iz Ministarstva poljoprivrede servirali su učenicima tri sorte jagoda i ujedno im podijelili ocjenjivačke listiće kako bi svaki učenik ocijenio proizvod koji je kušao.

Učenici su uživali u mirisima i okusima jagoda koje su kušali te su se jednoglasno i s veseljem složili da im je bilo fino i da željno iščekuju sljedeći sat kušanja.

I ove školske godine naša se škola uključila u projekt Školske sheme kojim su obuhvaćeni svi učenici od 1.-8. razreda.

Omogućavanjem dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda školskoj djeci nastoje se promovirati zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi. Također se nastoje oblikovati prehrambene navike djece u cilju ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli.