Zebrice i Ježiči obilježili tjedan zdravlja u vrtiću


Petak, 16. travnja 2021.

Uz ostale odgojne skupine Dječjeg vrtića Maslačak, mališani iz odgojnih skupina Zebrice i Ježići i ove godine su se pridružili obilježavanju Tjedna zdravlja u vrtiću kojim se želi djeci od najranije dobi ukazati na važnost zdrave prehrane, higijene i tjelesnog vježbanja za zdravlje.

Odgajateljice su s mališanima započele provoditi aktivnosti temom tjelesne aktivnosti prilikom čega su vrtićarci u zajedničkom prostoru razvijali koordinaciju i ravnotežu pokretima kojima su morali savladati poligon. Djeca su kao i do sad rado sudjelovala u tjelesnim aktivnostima te odradila svaki zadatak.

Osim tjelesnih aktivnosti, mališani su naučili sve o zdravim obrocima kroz radionice isprobavanja različitih namirnica, ali i pripreme zdravih obroka. Također, odgajateljice su se potrudile djeci pojasniti koliku važnost ima voda za zdravlje i prevenciju bolesti, a kako bi što bolje usvojili nova znanja, Ježići su izradili plakate na temu vode, dok su Zebrice tjedan zdravlja završile pjevajući pjesmu Peri ruke.