ZONE PRODANE, ZAPOSLENIH NEMA


Petak, 18. listopada 2013.

ĐURĐEVAC - Kao i drugim novoizabranim čelnicima lokalne vlasti, i đurđevačkom gradonačelniku Željku Lackoviću protekli su prvi mjeseci od preuzimanja dužnosti, pa ih je većina zaradila ocjene i zamjerke za simboličnih stotinu dana na vlasti. Lackoviću, koji je iznimka i zato jer iza sebe nema političku stranku već je okupio nezavisnu listu, od početka se prigovara da nema učinka u gospodarskom području.
- Mi jednostavno nismo uspjeli dići glavu iz nereda koji je ostavljen od prethodne garniture, odnosno gradonačelnika, odgovara Lacković na optužbe.
Na prošloj sjednici gradskim je vijećnicima dostavio podatke o poslovnim zonama i gradskom vlasništvu u njima; kako je naveo, u prvoj ili zoni A od sedam opremljenih parcela prodano je njih šest, izgrađen je jedan poslovni objekt, a zaposlen nije nitko.
- Gdje nije otvoreno niti jedno radno mjesto; svi ti ugovori su imali klauzulu raskida ukoliko se u roku od 18 mjeseci ne izgradi ili u roku 30 ne zaposli ljude i ne počne s proizvodnjom, da će se ugovori raskinuti i da će Grad ponovno postati vlasnik ovih nekretnina, naveo je đurđevački gradonačelnik.
Za poslovni prostor od tisuću kvadrata prodavano je 15 puta veće zemljište i to po 12 kuna za kvadrat, a ulagači nisu imali poslovne planove kojima bi potvrdili ozbiljnost svojim planova i namjera. Unatoč jasnim ugovorima ni jedno zemljište nije vraćeno Gradu, pa Đurđevac danas nema pravog gradilišta koje bi mogao ponuditi ulagačima, kaže Lacković. Jedini će izlaz biti novi otkup i opremanje zemljišta, zaključio je.

IZVOR: RKC