Zvončići obilježili dan pošte: vrtićarci naučili kako poslati pismo i tko raznosi naša pisma


Srijeda, 6. studenoga 2019.

Svjetski dan pošte obilježava se 9. listopada svake godine, a proglašen je 1969. godine na Svjetskom poštanskom kongresu u Tokiju.

Svrha Svjetskog dana pošte je osvješćivanje uloge pošte u svakodnevnim životima ljudi i tvrtki, kao i njezina doprinosa u svjetskom društvenom i gospodarskom razvoju. Moderni tempo života nas je na neki način udaljio od pošte jer se većina današnjeg dopisivanja odvija putem interneta, pišemo poruke i čestitke mobitelima, te rijetko kada šaljemo pisma ili čestitke poštom.

U poštanskom uredu Đurđevac ugostili su ih poštari te im pokazali prostor gdje se razvrstava pošta te su saznali na koji način stiže pošta od pošiljatelja do primatelja.

Tako su sa odgojiteljicama odlučili poslati pismo Dječjem vrtiću Bubamara u Kalinovcu jer je jedan dječak iz Zvončića prije polazio taj vrtić.

Svi zajedno krenuli su u izradu pisma. Djeca su marljivo crtala i izmišljala tekst zajedno sa odgojiteljicama. Na kraju pisma pozvali su prijatelje iz Kalinovca da dođu u posjet vrtiću Maslačak. Pismo su odnesli u poštu, a brzo nakon toga dobili su i povratni odgovor  iz Kalinovca.

Jako su se razveselili , a posebno Teo kojem su njegovi prijatelji nacrtali što bi sve htjeli s njim raditi.

Sada nestrpljivo čekaju kada će im prijatelji iz Kalinovca doći u posjetu na igru i druženje.