100.000,00 kn za Centar za posjetitelje ”Picokijada”


Srijeda, 9. srpnja 2014.

Ministarstvo turizma objavilo je jučer, 8. srpnja 2014. godine Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem poticanja razvoja centara za posjetitelje na čitavom prostoru Hrvatske.

Na objavljeni Javni poziv Ministarstva turizma od 13. ožujka 2014. godine Grad je kandidirao projekt Centar za posjetitelje ''Picokijada'' s ciljem da se izradi projektna dokumentacija za navedeni projekt, kao središnja turistička točka na kojoj svi turistički posjetitelji mogu dobiti sve potrebne informacije za našu najznačajniju manifestaciju i ugostiteljske usluge, a prvenstveno mjesto gdje se mogu održavati tematske radionice i edukacije vezane uz "Picokijadu". Projektom je obuhvaćeno uspostavljanje turističko–informativnog centra sa suvenirnicom, posjetiteljsko-prezentacijskog centra ''Picokijade'', te ugostiteljskih sadržaja.

Jučerašnja Odluka o odabiru svrstala je Grad Đurđevac među 12 centara za posjetitelje u RH kojima su dodijeljena bespovratna sredstva. Ministarstvo turizma RH prepoznalo je važnost predloženog projekta i dodijelilo Gradu Đurđevcu za projekt Centar za posjetitelje ''Picokijada'' bespovratna sredstva u iznosu  100.000,00 kuna. Na taj način Grad Đurđevac i Ministarstvo turizma financirati će izradu projektne dokumentacije za prenamjenu i adaptaciju zgrade, bivšeg Prekršajnog suda u Centar za posjetitelje ''Picokijada''. Po završetku ovog dijela projekta Grad Đurđevac će imati izrađen projekt uređenja pročelja i sanacije krovišta, projekt prenamjene zgrade u posjetiteljski centar s temom Picokijade'' te projekt uređenja okoliša.

O važnosti dobivanja ovih sredstava vidljivo je iz Odluke o odabiru u kojoj je istaknuto preostalih 11 dobitnika i njihovi projekti.