U Vladi potpisan ugovor za đurđevački Poduzetnički inkubator vrijedan 8,6 mil. kn


Četvrtak, 24. kolovoza 2017.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i Mario Fuček, direktor Staroga grada d.o.o. sudjelovali su na svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju poduzetničkih inkubatora, opremanje bolnica i socijalnih ustanova te očuvanja kulturne i prirodne baštine u Vladi Republike Hrvatske.

Tom prilikom je potpisan ugovor za projekt Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu vrijedan 11 mil. kn od čega je 8,6 mil. kn europskog novca, a đurđevački inkubator našao se u svojoj kategoriji sa još devet inkubatora.

Projekt je još prošle godine prijavljen na natječaj za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a radi se o projektu  u sklopu kojeg će se izgraditi nova, moderna poslovna zgrada u kojoj će biti smješten poduzetnički inkubator.

Na površini od 650 m2, smjestit će se 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika.

U Inkubatoru će biti oko 20 funkcionalnih jedinica, uključujući ured za voditelja inkubatora, co-working prostor, konferencijsku dvoranu i 17 prostora za poduzetnike. Tim novim prostorima, kao i pružanjem savjetodavnih usluga, privući će se nove investicije te će se tako stvoriti preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta.

Projektom želimo mladim i obrazovanim ljudima osigurati preduvjete i pomoć kod osnivanja novih poduzeća, a kojima će osigurati vlastitu egzistenciju, te će kroz svoje poslovanje doprinijeti kvaliteti života u Đurđevcu. Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.