Advent u Đurđevcu posjetilo 8.000 ljudi


Četvrtak, 12. siječnja 2017.

I ove godine u organizaciji Turističke zajednice i Grada Đurđevca organiziran je bogat program Adventa koji je privukao rekordan broj posjetitelja, nijh čak 8.000.

Blagdansko uređenje grada, žive jaslice, štalica s domaćim životinjama,sajam, kreativne radionice, izložbe, veliki blagdanski koncert, doček Djeda Božićnjaka, kazališne predstave, gastronomska ponuda, doček Nove godine samo su dio adventskog programa u kojem su sudjelovale brojne ustanove i udruge u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom. Program je započeo scenskim prikazom živih jaslica i otvaranjem Adventskog sajma, te dolaskom deva u Hrvatsku saharu.

Predstavljanje deva održano je u velebnoj devinoj nastambi na impozantnom pjeskovitom području kod đurđevačke kulturno povijesne perjanice – utvrde Stari grad uz prigodni program. Najviše je u pažnji publike, a posebice najmlađih uživao mužjak Tomica, koji je prilazio okupljenima i spremno pozirao mnogim fotografskim objektivima i kamerama.

Svi koji žele posjetiti deve Tomicu, Dinu i Đurđicu mogu to učiniti svakim danom od 12 do 18 sati, a vikendom, blagdanima i školskim praznicima od 10 do 18 sati. Ulaznice se prodaju u utvrdi Stari grad, a cijena im je 20 kuna za odrasle, 10 kuna za djecu stariju od 7 godina, a predškolci ih mogu besplatno vidjeti.