Advent u Đurđevcu predstavljen u Zagrebu


Utorak, 6. prosinca 2016.

U zagrebačkoj Gradskoj upravi medijima je predstavljena manifestacija Advent u Đurđevcu, a osim gradonačelnika Željka Lackovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predstavljanju su prisustvovali  Mario Fuček iz Turističke zajednice grada Đurđevca,  direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld i pročelnica Mirka Jozić iz Gradskog ureda za gospodarstvo Grada Zagreba.

Prva suradnja između Zagreba i Đurđevca bila je usmjerena upravo u smjeru turizma i povezivanja sa Zagrebom, koji je perjanica kontinentalnog turizma. Na tom tragu krenuli smo s inovativnim pristupom turističkih projekata i ubacili Hrvatsku saharu, odnosno Đurđevačke pijeske. Doveli smo deve s kojima smo osvojili medijski prostor. Želimo biti partner zagrebačkoj Turističkoj zajednici i ponudom proširivati ponudu Grada Zagreba – rekao je Željko Lacković.

Mirka Jozić rekla je kako joj je drago da se ove manifestacije događaju i u gradovima oko Zagreba te najavila da će posjetiti i Advent u Đurđevcu.

Martina Bienenfeld je istaknula kako joj je posebno drago da se održao sastanak o unapređenju turističkih ponuda. Pozivam sve Zagrepčane i naše brojne goste da osim Zagreba posjete svakako i Advent u Đurđevcu.

Mario Fuček najavio je što će se sve moći vidjeti  do 7. siječnja u Gradu Picoka.

Svi znaju da je Đurđevac bogat nematerijalnom kulturnom baštinom koja se najviše manifestira u Picokijadi. Imamo puno toga za pokazati i upravo u ovo blagdansko doba pokazat ćemo to kroz izložbe, koncerte, predstave, adventski sajam i prezentirat će se prava podravska tradicija. Posebna atrakcija će biti žive jaslice koje će izvoditi dvije kazališne družine sa specifičnom scenografijom deva. Zagreb nam je uzor u adventskim događanjima i želimo biti dio lijepe adventske priče u Hrvatskoj – istaknuo je Fuček.

Na predstavljanju Adventa nastupile su članice ženskog vokalnog sastava Đurđevčice koje su izvele tradicionalni napjev O, slavna betlemska štalica.