Akcija Zasadi drvo, ne budi panj: đurđevački osnovnoškolci i vrtićarci zasadili 40 novih stabla


Petak, 25. listopada 2019.

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Kolektivnoj sadnji drveća priključio se i Grad Đurđevac, Komunalne usluge Đurđevac, Osnovna škola Đurđevac i Dječji vrtić Maslačak Đurđevac.

Osnovnoškolcima, učiteljima i djelatnicima Komunalnih usluga u sadnji platana se pridružio i gradonačelnik Hrvoje Janči te ravnatelj škole Danijel Domišljanović, a zajedno su na ŠRC-u uz teniske terene i kanal Čivićevac posadili 30 platana. Vrtićarci su u isto vrijeme oko vrtića i na igralištu sa svojim odgojiteljica posadili 10 stabla kestena i platana. Stabla za sadnju osigurana su iz đurđevačkog rasadnika.

Podsjećamo da naša škola i vrtić nose oznaku eko škole te redovno sudjeluju i provode aktivnost vezane uz očuvanje i zaštitu našega okoliša.

Ovom inicijativom se želi potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila, osobito u urbanim sredinama.