U suradnji s 200 vinogradara asfaltirano 4.800 m goričkih puteva


Četvrtak, 29. prosinca 2016.

Grad Đurđevac je omogućio vlasnicima klijeti da sudjeluju u financiranju asfaltiranja nerazvrstanih šljunčanih puteva u vinogradarskim predjelima. Prema usvojenom modelu Grad zajedno s vlasnicima klijeti sudjeluje u asfaltiranju navedenih dionica i to po modelu pola troškova na teret gradskog proračuna, a druga polovica na teret zainteresiranih vlasnika kojima se za njihov udio u financiranju radi obračun i umanjenje obveza za komunalnu naknadu i druga davanja prema Gradu.

U sufinanciranje se uključilo oko 200 vinogradara i poljoprivrednika, a do sada su asfaltirani gorički putevi Staro selo, Mičetinac predio Pesji rep, Klen i prilaz groblju u Čepelovcu te dionica Crni Jezuš- Mičetinac u ukupnoj dužini od 4.800 m. Potpisani su ugovori i za dionice Crni Jezuš- Repetitor i Crni Jezuš- D43 u ukupnoj dužini 3.700 m, a završetak radova na ovim dionicama očekuje se sredinom siječnja 2017. godine.

Za asfaltiranje goričkih puteva i dalje vlada veliki interes, te se u Grad javljaju i vinogradari s drugih predjela koji su također zainteresirani za ovu mjeru.