Atraktivni odbojkaši zaigrali na jedinstvenom đurđevačkom pijesku podno utvrde Stari grad


Subota, 24. kolovoza 2019.

Još jučer je počelo Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku koje se održava u Đurđevcu, a traje do nedjelje 25. kolovoza.

Đurđevac je nadaleko poznat po Đurđevačkim pijescima  i Hrvatskoj Sahari, a upravo na takvoj podlozi zaigrali su najbolji regionalni odbojkaški parovi. Danas su u atriju Starog grada sve sportaše dočekali članovi Udruge sv. Juraj uz kratak skeč prezentirali im Legendu o Picokima kako bi uz sport naučili i više o gradu Đurđevcu.

Organizatore i igrače pozdravio je gradonačelnik Janči poželjevši im puno sportske sreće i dobrih rezultata te je ovu priliku iskoristio da ih pozve da ponovno posjete Đurđevac i daođu na sljedeću Picokijadu gdje će moći pogledati Legendu o Picokima u punom svom sjaju. Osim njega, okupljene je pozdravio i predstavnik odbojkaškog saveza Hrvatske.

Podsjećamo da je turnir započeo još u petak kvalifikacijskim mečevima, a prava poslastica bit će finalni mečevi koji se igraju sutra, u nedjelju u 17 sati kada se održava žensko finale, a u 18 sati muško finale s izravnim prijenosom na Sportskoj TV.

Uz đurđevački pijesak i odbojku, posebna atrakcija za gledatelje jesu i deve koje se uz ostale atraktivne životinje nalaze u pustinjskom ambijentu odmah pored utvrde Stari grad, kulturno povijesne perjanice Đurđevca.

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku organizira Hrvatski odbojkaški savez uz pomoć Grada Đurđevca, Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca, Turističke zajednice grada Đurđevca i ostalih partnera.

Ususret kraju ljeta i jesenskim danima upravo je ovo idealna prilika za još malo ljetnih radosti i dnevni sportski provod posljednjeg vikenda u kolovozu.

Foto: Jurica Karan, epodravina.hr