Bernarda Ferderber nova ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac


Utorak, 4. rujna 2018.

Na sjednici Gradskog vijeća vijećnicima se predstavila nova ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac Bernarda Ferderber. U knjižničarskoj je struci bila  zaposlena posljednjih 15 godina.

- Đurđevačka gradska knjižnica je već afirmirano središte informacijskog, kulturnog i kreativnog života Đurđevca i okolice. Zapravo ona je dnevni boravak grada. Moja je želja nastaviti s dosadašnjim radom koji planiram obogatiti novim uslugama i novim sadržajima kako bi našim korisnicima bili što pristupačniji i kako bi udovoljili zahtjevima i potrebama digitalnog doba. Važno je osigurati dostupnost usluge i informacija što širem krugu korisnika, pružiti im širok spektar znanja o svjetskoj i nacionalnoj kulturnoj baštini kao osnovici za cjeloživotno učenje. Cilj mi je da naša knjižnica i dalje bude knjižnica izjednačenih mogučnosti za sve, mjesto učenja, razvoja svih vrsti pismenosti i dobra podloga za stjecanje čitateljskih vještina- rekla je nova ravnateljica.

Podsjećamo da Gradska knjižnica bilježi i rekordan broj posuđenih knjiga, ali i korisnika koji dolaze i iz okolnih općina upravo zbog besplatne članarine, te brojnih besplatnih dodatnih sadržaja koje provodi Gradska knjižnica. Sveukupan broj korisnika već prelazi brojku od 4.000.

-Uz pregršt događanja, manifestacija i usluga, želja nam je i dalje graditi odličan odnos s korisnicima, ali i približiti knjižnici svim društvenim skupinama. Za kraj zahvaljujem se što mi se pružila prilika za zaposlenje i rad u mom gradu, nadam se da ću svojim programom i radom opravdati pruženo povjerenje- rekla je ravnateljica.

Foto: prigorski.hr