Blagdani nam stižu i ove godine humanitarnog karaktera


Petak, 15. prosinca 2017.

Održana je već tradicionalna priredba učenika Osnovne škole Grgura Karlovčana pod nazivom Blagdani nam stižu. Božićnu priredbu zajednički su osmislili učenici i učitelji, a program je bio sastavljen od brojnih točaka koje su obuhvatile recitacije, ples, ritmiku, folklor i sviranje instrumenata. Športska dvorana je bila prepuna posjetitelja, većinom roditelja i članova obitelji, a kroz program prikazan je sav talent i snalažljivost, te spontanost i upornost učenika koji su marljivo radili na pripremama za priredbu.

Na samome početku sve su nazočne pozdravili ravnatelj škole Danijel Domišljanović i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči. Gradonačelnik je istaknuo kako uskoro kreću radovi i na cijeloj školi.

Danas je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisan ugovor o nadogradnji škole vrijedan 569 tisuća kuna. Prijavljena je i dokumentacija cjelokupnog unutarnjeg uređenja škole, bazeni za školu plivanja i unutrašnje uređenje Odjela za djecu s teškoćama u razvoju- rekao je gradonačelnik.

I ovogodišnja je božićna priredba bila humanitarnog karaktera. Na ulazu u dvoranu, prodajni je štand imala novoosnovana Učenička zadruga Mravlji lav te razredni odjeli koji sudjeluju u projektu Volonterstvo, a prikupljani su i dobrovoljni prilozi za rad Školskog filantropskog kluba Izvor dobrote.

Prikupljena sredstva namijenjena su nabavi materijala za kreativne radionice iz kojih će opet nastati uporabni predmeti i suveniri za neku od volonterskih akcija. U programu su nastupili  polaznici Etno-tradicijskog programa Dječjeg vrtića Maslačak. Dekoracije za ovogodišnju pozornicu izradili su svi učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama, vrtićka skupina Kockice i učenici viših razreda na satima likovne kulture.

Pozornicu su uredili učitelji Sanja Flajs Vidaković i Zoran Vidaković uz pomoć učenika, polaznika Likovne grupe. I ova je priredba pokazala bogat i sadržajan rad učitelja u izvannastavnim aktivnostima i mnoštvo učenika od 1. do 8. razreda koji nalaze vremena, uz sve školske obveze, baviti se i raznim drugim aktivnostima.