Bogata turistička i kulturna ponuda Muzeja Grada Đurđevca nastavlja privlačiti posjetitelje u Đurđevac


Srijeda, 16. svibnja 2018.

Na Gradskom vijeću rad Muzeja Grada Đurđevca za prošlu godinu vijećnicima je prezentirala ravnateljica Edita Janković Hapavel.

Navela je kako Muzej u okviru svojih redovnih muzejskih djelatnosti organizirao deset izložbenih projekata, pet predavanja, te deset radionica i igraonica. Tijekom godine organizirano je 12 koncerata.

- Preko muzeja vođene su pripreme i stručna pomoć, osmišljavanje dijela postava, priprema tekstova, eksponata, organizacija snimanja na terenu s pojedincima, za Interpretacijski centar Picokijade. Posjetitelji otvorenjem Interpretacijskog centra napokon mogu doživjeti priču o Legendi i upoznati njezine likove tokom cijele godine, a ne samo za vrijeme održavanja Picokijade. Već nakon par mjeseci Interpretacijski centar je od strane Hrvatske turističke zajednice dobio priznanje u Malom Lošinju za finalista u kategoriji kulturna atrakcija godine- rekla je ravnateljica Edita Janković Hapavel.

Muzej Grada Đurđevca u suradnji s Turističkom zajednicom i Gradskom knjižnicom redovito organizira radionice, izložbe, kulturne i zabavne sadržaje u prostorijama muzeja.
Muzej je u 2017. godini posjetilo 11.244 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva što je u odnosu na 2016. godinu dvostruko povećanje, a za 2018. godine najave dolazaka govore da će i ova godina biti rekordna po prihodima i posjećenosti.

Prošle godine su započele i pripreme izložbu Homagge a Picasso, a već sama najava Picassove izložbe izazvala je pozitivne reakcije kod građana. Muzej je poslao pozive za izložbu svim školama, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je preporuku da se osim Picassove izložbe, pogledaju i ostali sadržaji koje Muzej nudi.

-Već sad dnevno zbog izložbe u  prosjeku imamo oko 200 posjetitelja. Prihodi muzeja znatno su porasli do prije par godina bili su oko 6.000 kuna godišnje, a već sada bilježimo prihode veće od 100.000,00 kuna. Osim obavljanja redovne muzejsko-galerijske djelatnosti Muzej ostvaruje značajne rezultate i sa svojim dodatnim sadržajima. Suradnja sa školama, komunikacija s medijima i prisutnost na društvenim mrežama pridonijela je znatnom porastu posjećenosti Đurđevcu- istaknula je ravnateljica Edita Janković Hapavel.