Božićni domjenak Grada Đurđevca za kraj još jedne uspješne godine


Utorak, 24. prosinca 2019.

U prekrasnom ambijentu Velikog salona u Muzeju Grada Đurđevca organiziran je prigodni Božićni domjenak i druženje za kraj uspješne godine. Na domjenak su bili pozvani vijećnici Gradskog vijeća, ravnatelji gradskih ustanova, direktori komunalnih poduzeća, ravnatelji obrazovnih ustanova, predsjednici mjesnih odbora, predsjednici i članovi udruga, kulturni amateri, predsjednici sportskih klubova, počasni građani, suradnici i poslovni partneri.

Gradonačelnik Hrvoje Janči ukratko je okupljenima prezentirao proteklu godinu i najavio sljedeću naglasivši kako sljedeće godine Đurđevac očekuje rekordno visoki proračun od 134 milijuna kuna te kako se velika sredstva povlače iz Europskih projekata, a sve na dobrobit svih stanovnika Đurđevce.

– U Đurđevcu se trenutno provodi, odnosno provelo se ili je pred potpisom ugovora 68 Europskih projekata vrijednih 480 milijuna kuna – naglasio je gradonačelnik te nabrojio nekoliko kapitalnih projekata.

Naglasio je kako u Gradu Đurđevac radi jedna mala ekipa od 25 zaposlenih, koja radi jedan jako dobar posao. Za kraj, gradonačelnik je zahvalio svim prisutnima na dolasku te im zaželio blagoslovljen Božić i sretnu nadolazeću Novu godinu.

Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeće i saborski zastupnik naglasio je kako je aktualna godina bila prepuna izazova.

– Možemo biti sretni onome što dolazi jer se pokazalo da imamo kvalitetne ljude s kojima možemo graditi budućnost za nas i našu djecu. Imali smo ovdje nagrađivanih privrednika i tvrtki, gradska uprava pokazala je da je jedna od najboljih kako u povlačenju sredstava, tako i prema zajednici, odnosno onima kojima služe u svojem radu. Vrijeme je da se okrenemo sljedećoj godini u kojoj nas očekuje jedan od najvećih proračuna – istaknuo je Lacković.

Dodao je kako je godina na izmaku obilježio i nedavni posjet premjera Andreja Plenkovića s tri ministra te potpis jednog velikog ugovora, ugovora Aglomeracije.

– Pokazali smo da u jedan mali Đurđevac možemo po prvi puta dovesti premjera, može napraviti jedan iskorak i biti prepoznat po radu. Želimo raditi i dalje ovakve pozitivne stvari te da iza nas ostane trag – zaključio je Lacković te čestitao svima nadolazeći Božić te sretnu i uspješnu Novu godinu.

Dodajmo kako su svi uzvanici za kraj dobili veliki zidni kalendar za nadolazeću 2020-tu godinu sa tematikom starih ljubavnih pisma od 1917. do 1919. godine.