Centar za socijalnu skrb Đurđevac: potpisan ugovor za izgradnju i opremanje novog objekta za pružanje socijalnih usluga


Subota, 15. kolovoza 2020.

Centar za socijalnu skrb Đurđevac ovaj je tjedan potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac, u sklopu poziva Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza ukupne vrijednosti 6, 6 mil. kuna.

Navedeni projekt provodit će se u partnerstvu sa  Gradom Đurđevcom, Koprivničko-križevačkom županijom te Centrom za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Stručnu pomoć u pripremi projektne prijave pružila je Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije PORA, koja će pružati daljnju podršku i u provedbi projekta. Predviđeno trajanje aktivnosti je 30 mjeseci.

Projektom je planirana izgradnja i opremanje novog objekta za pružanje socijalnih usluga površine 170 četvornih metara na ukupno dvije etaže, a lokacija objekta je u dvorištu sjedišta Centra za socijalnu skrb Đurđevac na adresi Lj. Gaja 6.

Na prvoj etaži novosagrađenog objekta planira se opremanje prostorija za pružanje socijalnih usluga poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, dok je na drugoj etaži planirano provođenje preventivnih aktivnosti i programa s ciljem osnaživanja obitelji u riziku, pružanje novih tretmanskih usluga rada s obiteljima i pojedincima, rada s udomiteljskim obiteljima u smislu podrške i razvoja mreže udomiteljstva, a sve s ciljem prevencije izdvajanja djece iz obitelji i institucionalizacije.

Navedenim projektom stanovnicima s područja grada Đurđevca i okolice omogućit će se dostupnost socijalnih usluga koje manjkaju na ovom području, u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije te razvoja mreže izvaninstitucijskih usluga i podrške u zajednici, kako bi se smanjio broj institucionaliziranih ranjivih skupina te omogućio njihov proces inkluzije, kao i spriječila daljnja institucionalizacija novih korisnika.