Ciglenska ulica: postavljaju se rubnjaci uz kolnik te se uređuje i proširuje ulaz u ulicu


Petak, 22. studenoga 2019.

Gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud zajedno sa predstavnicima izvođača radova iz Komunalnih usluga obišli su Ciglensku ulicu u kojoj su u tijeku radovi na uređenje ulice.

Trenutno se uređuje raskrižja tj. ulaz u ulicu te se postavljaju cestovni rubnjaci. Postojeća cesta će se proširiti do 5 metara širine te će se urediti bankine, a oborinska odvodnja će se usmjeriti u novu kanalizacijsku mrežu koja je izgrađena prošle godine.

Paralelno se izvode i radovi na pripremi posteljice pješačke staze nakon čega će krenuti asfalterski radovi te uređenje zelenih površina.

-Radi se o značajnom projektu za Grad Đurđevac i stanovnike Ciglenske ulice jer će se nakon 30 godine proširiti cesta, izgraditi staza i nogostup, te urediti kolni prilazi, a Ciglenska ulica će postati jedna od ljepših ulica u Gradu Đurđevcu. Kao i do sada Grad nastavlja surađivati s građanima u pogledu  uređenja kolnih prilaza. U tijeku je i javna nabava za asfalterske radove za cijelo područje grada, tako da ćemo uskoro završiti većinu radova koji su čekali asfaltiranje- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.