Grad Csurgó i Grad Đurđevac zajednički prijavljuju EU projekt


Četvrtak, 15. ožujka 2018.

U prostorijama gradske uprave Grada Đurđevca održan je radni sastanak na temu prekogranične suradnje na kojem je sudjelovala delegacija Grada Csurga predvođena gradonačelnikom Jánosom Füstösöm, te su ovom prilikom dogovoreni detalji za prijavu projekta na najavljeni natječaj prekogranične suradnje.

Tako će se suradnja s gradom Csurgom bazirati prvenstveno na razvoju turističkih sadržaja vezanih uz cikloturizam. Oba grada složila su se s uređenjem biciklističkih staza i unaprjeđenjem turističke ponude uz njih, s obzirom da se nalaze na trasama europskih biciklističkih ruta što omogućujuje razvoj cikloturizma s obje strane granice.

Domaćini su organizirali i obilazak turističkih i kulturnih atrakcija Đurđevca pa su tako predstavnici grada Csurga posjetili vodenicu u Svetoj Ani gdje su imali priliku isprobati poznatu svetojansku zlevanku i vidjeti mjesto budućeg odmarališta za bicikliste.

Zatim su imali priliku razgledati rezervat Đurđevački pijesci, etno imanje obitelji Karlovčan i skelu na Dravi u Brodiću, a na kraju su posjetili i vinariju Jušta. Putovali su trasama Prekodravske, Bilodravske i Bilogorske rute.

Obostrano je izražena želja za povezivanjem udruga i zajedničkim susretima kao i daljnjom razmjenom iskustava.