Đurđevac: cvijetom narcisa protiv raka dojke


Subota, 23. ožujka 2019.

Današnje sunčano prijepopodne brojni su građani iskoristili za šetnju Trgom sv. Jurja, a danas je obilježen i Dan narcisa, humanitarna akcija kojom se cvijećem simbolizira borba protiv raka dojke. Prigodnom prodajom narcisa nastoji se podići svijest javnosti o raku dojke kao ozbiljnom javnozdravstvenom problemu.

Humanitarnu akciju u Đurđevcu organizirala je i provela Udruga žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac u suradnji s učiteljicom Željkom Mihočkom i učenicima 1. a razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac koji su prodavajući svoje kreativne uratke, prikupljena sredstva donirali upravo za ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju. Akciju su podržali i članovi Konjičkog kluba Đurđevački graničari čiji su konji najviše oduševili one najmlađe. Jahanje se nije naplaćivalo već su svi prilozi također donirani upravo za humanitarnu akciju.

Uz narcise članice Udruge dijelile su edukativne materijale o važnosti redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila što ranije, dok je u velikom postotku izlječiva.

Akciju su uz brojne građane kupnjom narcisa podržali predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković, gradski vijećnici i gradonačelnik Hrvoje Janči.