Dan sjećanja na Vukovar osnovnoškolci iz 27 razreda obilježili sadnjom 27 stabala


Petak, 16. studenoga 2018.

Dječji smijeh i veselje obilježili su kraj nastavnog dana, početak vikenda, ali prvenstveno se radilo o obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar na novi način u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu.

Učenici od 1. do 8. razreda sa svojim su razrednicima Dan sjećanja obilježili sadnjom drveća oko škole, 27 razreda posadilo je 27 stabala u znak 27. obljetnice stradanja Vukovara. Stariji učenici su se sami primili posla, dok su onima u nižim razredima pomogli razrednici i djelatnici Komunalnih usluga. Ipak najdraži dio im je bio kada su morali nogama zagaziti i zagladiti zemlju oko posađenog drveta.

Na kraju sadnje svi zajedno primili su se za ruke i zajedno zapjevali riječi -rasti, rasti kako bi ohrabrili svoja drveća da budu zdrava i brzo rastu.

– Drvo je simbol rasta, razvoja i nade, pogled u budućnost, a to su ujedno želje naših učenika za Vukovar – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči koji je zajedno sa saborskim zastupnikom i predsjednikom gradskog vijeća Željkom Lackovićem pomogao djeci u sadnji drva.

Svaki razred tijekom godine brinut će se za svoje drvo, a obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar od sada pa nadalje svake će se godine obilježiti sadnjom stabala na području grada. Za 17 sati učenici su pripremili i prigodan program na Trgu sv. Jurja i paljenje lampaša i svijeća.