Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i na žrtvu Vukovara i Škabrnje: učenici i učitelji zapalili svijeće u parku pored Osnovne škole Đurđevac


Srijeda, 18. studenoga 2020.

Osnovna škola Đurđevac brojnim je aktivnostima obilježila Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Učenici i nastavnici su u parku pored škole, poštivajući epidemiološke mjere, tokom dana upalili i položili svijeće u znak sjećanja na 29. godišnjicu pada Vukovara, ali i u znak sjećanja na Škabrnju i sve žrtve poginule i nestale u Domovinskom ratu.

Nastava je tako cijeli dan bila posvećena učenju o povijesnim događajima vezanim za državni blagdan 18. studenoga, a razredni odjeli su imali i razne organizirane aktivnosti. Tako su u nekim razredima održane prigodne recitacije, izrađivani su plakati, čitani tekstovi, ali nastala su i brojna likovna djela na temu Domovinskog rata.

Učenici i učiteljice Područnih škola u Budrovcu, Čepelovcu, Mičetincu i Sirovoj Kataleni također su zapalili svijeće ispred svojih školskih zgrada, kao i učenici i učiteljice Odjela za učenike s teškoćama.