Dani voća i sunčano vrijeme privukli 64 izlagača i brojne posjetitelje


Subota, 7. listopada 2017.

U Đurđevcu su održani 19. Dani voća Koprivničko-križevačke županije koji su okupili brojne izlagače i posjetitelje.

Dani voća su središnja manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje, a ovogodišnji Dani voća okupili su 64 izlagača.

Lijep i sunčan dan okupio je veliki broj posjetitelja na izložbeno-prodajnom dijelu manifestacije koja je održana na Trgu svetog Jurja gdje su izlagači predstavili svoje voće, proizvode od voća, ali i kolače te ručne radove.

Gradonačelnik Hrvoje Janči pozdravio je okupljene i izrazio je zadovoljstvo što ova već tradicionalna, 19. po redu manifestacija svake godine okuplja sve više izlagača i posjetitelja.

Osim voća i voćnih proizvoda koje su u okviru izložbeno-prodajnog dijela manifestacije posjetitelji mogli razgledati i degustirati, posjetitelji su imali prilike vidjeti tradicionalni način pečenja pekmeza i tradicijski prikaz pečenja rakije. Kupnjom bonova brojni su građani sudjelovali u humanitarnoj akciji Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, a u zamjenu za bonove mogli su se zasladiti palačinkama s pekmezom i degustirati kajganu sa slaninom.

U bogatom kulturno - umjetničkom programu nastupili su: polaznici Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, KUD Petar Preradović- starija i mlađa sekcija, Ženski vokalni sastav Đurđevčice te Dravski pajdaši.

Ovom prilikom je i đurđevačka Udruga žena s bolestima dojke provela akciju obilježavanja Dana ružičaste vrpce s ciljem edukacije i prevencije ranog otkrivanja raka dojke.

U natjecanju za najbolje uređeni izlagački prostor prvo mjesto osvojio je OPG Lasić.