Dani voća u Đurđevcu: u bogatom programu sudjelovat će 50 izlagača iz cijele županije


Srijeda, 5. listopada 2022.

Ovogodišnja 24. po redu manifestacija Dani voća u Đurđevcu održat će se ovu subotu, 8. listopada s početkom u 10,00 sati na Trgu sv. Jurja.

Dani voća su središnja manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje. Uz veliki izbor raznih voćnih kultura i sorti te tradicionalnu promotivno-prodajnu izložbu posjetitelje i ove godine očekuje i bogat kulturno-umjetnički program te izbor najljepše uređenih izlagačkih prostora.

Na trgu će biti oko 50 izlagača, a nakon manifestacije Dani voća svoja vrata na Gradskoj tržnici u Đurđevcu otvorit će specijalizirana trgovina domaćih proizvoda - Podravinoteka. Grad Đurđevac je s provedbom ovog projekta krenuo 2016. godine, a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju.

U kulturno- umjetničkom programu nastupit će Dječji vrtić Maslačak, Zbor Osnovne škole Đurđevac, Dječja folklorna skupina KUD-a Petar Preradović i Tamburaški sastav Podravski bečari.

Već tradicionalno i ove godine tiskat će se i katalog Dana voća u kojem će se predstaviti proizvođači voća s područja Koprivničko-križevačke županije.