Deve Tomica, Dina i Đurđica oduševile posjetitelje


Subota, 17. prosinca 2016.

U organizaciji Turističke zajednice i Grada Đurđevca bogat program Adventa i ovaj petak privukao je brojne posjetitelje. Program je započeo dolaskom deva na đurđevačku pješčaru.

Predstavljanje deva održano je u velebnoj devinoj nastambi na impozantnom pjeskovitom području kod đurđevačke kulturno povijesne perjanice – utvrde Stari grad uz prigodni program.

Najviše je u pažnji publike, a posebice najmlađih uživao mužjak Tomica, koji je prilazio okupljenima i spremno pozirao mnogim fotografskim objektivima i kamerama.

Brojne je posjetitelje pozdravio Mario Fuček iz Turističke zajednice koji je objavio kako su javnim glasovanjem odabrana  imena za deve, koje će se zvati Tomica, Dina i Đurđica.

Ovdje je uloženo puno truda, radilo se dan i noć i iskreno sam ponosan na ove ljude i na hrabrost koju su svi imali da prihvate ovu ideju. Da bi bili izvrsni morate imati i određenu dozu hrabrosti, a ovo je tražilo i određenu dozu ludosti. Ovo će biti početak jedne krasne priče – rekao gradonačelnik.

U dvorištu utvrde Staroga grada održan je i Adventski sajam i scensko uprizorenje živih jaslica. Večer je završila uz Camel band i zajedničko puštanje lampiona s lijepim željama.

Scenski prikaz izveli su članovi Gradskog kazališta Đurđevac, a svojim se pjesmama za pravi božićni ugođaj pobrinuo zbor Dječjeg vrtića Maslačak, Vokalni ansambl Katarine i Zbor OŠ Grgura Karlovčana.