Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld: Đurđevac zna kako se na kulturnim sadržajima kreira turistička destinacija


Ponedjeljak, 20. svibnja 2019.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld danas je posjetila grad Đurđevcu, gdje su je dočekali i ugostili ispred Turističke zajednice Mario Fuček, ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca i saborski zastupnik Željko Lacković te članovi Udruge sv. Juraj.

Martina Bienenfeld posjetila je izložbu Salvadora Dalija postavljenu u Galeriji u Starom gradu, popularne deve u Hrvatskoj Sahari, a veliko zadovoljstvo izrazila je turističkom ponudom u Đurđevcu. Direktorica Bienenfeld posjetila je i Interpretacijski centar Picokijade koji kroz cijelu godinu posjetitelje upoznaje s Legendom o Picokima.

Isto tako, svjedočila je mini uprizorenju priče o Picokima koju su za turističku grupu izveli kostimirani članovi Udruge sv. Juraj.

-Na kulturnim sadržajima se kreira turistička destinacija. Čak 40 posto putovanja građana Europske unije pokreću upravo kulturni sadržaji. Zato ovo što se radi u Đurđevcu i na koji način, kreira se turistička ponuda i to je pravi put. To pokazuju ulaganja u Stari grad, muzejski postav, ali i ove deve koje privlače velik broj posjetitelja -rekla je Martina Bienenfeld.

-Turizam u Hrvatskoj predstavlja 19 posto BDP-a. To je s jedne strane loše, a s druge strane je dobro. Stoga, idemo iskoristiti ono što je dobro kroz turizam, koji se horizontalno dotiče svih naših područja djelovanja, možemo pokrenuti i druge procese. To se radi u Gradu Zagrebu, ali to se radi i u Đurđevcu. To je uistinu pravi put, kako bi se još bolje pozicionirali, kako ćemo biti još više prepoznatljivi – istaknula je Martina Bienenfeld dodavši kako kontinentalni turizam ima potencijal da kroz cijelu godinu tour operatori i agenti skreću turiste u tom pravcu.

-Hrvatska je prepoznata kao zemlja sunca i mora, ali i kontinent ima potencijal održivog turizma. To se radi i u Đurđevcu, treba pratiti trendove, a turizam donosi dobru zaradu. Đurđevac, Zagreb i Hrvatska i Europa – to je sve destinacija i samo treba graditi našu prepoznatljivost – zaključila je Bienenfeld.

Saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković zahvalio se direktorici Martini Bienenfeld na posjeti kao i na dosadašnjoj suradnji Turističke zajednice Grada Zagreba s Turističkom zajednicom Grada Đurđevca.

Foto: prigorski.hr