Pripreme za prvi školski dan: Dječji vrtić Maslačak i Osnovna škola Đurđevac krenuli s aktivnostima za upis prvašića


Petak, 6. ožujka 2020.

U protekla dva tjedna stručni suradnici Osnovne škole Đurđevac, psihologinja Marija Sladoljev i pedagog Nikola Vuković te ravnatelj Danijel Domišljanović odradili su nekoliko aktivnosti vezanih za upis djece u prvi razred.

Psihologinja i pedagog posjetili su buduće učenike prvog razreda u njihovim prostorima u Dječjem vrtiću Maslačak u Đurđevcu. U razgovoru s  ravnateljicom, odgojiteljicama i stručnim suradnicama u vrtiću upoznali su se s aktivnostima koje se provode u svrhu pripreme djece za školu. Djeca su prezentirala svoje kreativne radove i govorila o zajedničkim aktivnostima koje svakodnevno provode u vrtiću.

Organiziran je i posjet školi tako da su ovom prilikom djeca po prvi puta boravila u učionici. Budući prvašići upoznali su školski prostor, razgovarali o predmetima u školi, rasporedu rada i mogućnostima igre u školi.

Crtali su čovjeka, bojali zadane likove, uz pomoć prezentacije analizirali glasove, prepoznavali slova i odnose u prostoru te su rješavali svoj prvi školski listić sa zadacima. Za domaću zadaću zadatak im je bio nacrtati članove svoje obitelji.

Svi zajedno družili su se u sportskoj dvorani. S djecom su radili učiteljica Lidija Martinčić i ravnatelj Danijel Domišljanović uz asistenciju teta iz vrtića.

Cilj ovakvog druženja s budućim učenicima prvog razreda je upoznavanje djece sa školom i školskim aktivnostima, djelatnicima škole i dobivanje slike o tome što ih čeka na jesen. Tete odgajateljice upoznale su stručne suradnike u školi sa sastavom odgojnih skupina. Na taj način ostvarena je još jedna uspješna suradnja Dječjeg vrtića Maslačak i Osnovne škole Đurđevac.

Upis djeca u prvi razred za upisno područje Osnovne škole Đurđevac je od 16. do 27. ožujka 2020.