Dječji vrtić Maslačak: osigurana su dežurstva te se primaju djeca za koju roditelji ne mogu osigurati boravak kod kuće


Četvrtak, 19. ožujka 2020.

U Dječjem vrtiću Maslačak još je od ponedjeljka zbog koronavirusa (COVID-19) na dva tjedna obustavljeno redovno održavanje programa i rada vrtića.

-S obzirom da od ponedjeljka nema nastave također je preporuka da se i vrtićka djeca ne šalju u vrtić. Osnovna škola Đurđevac i Dječji vrtić Maslačak Đurđevac pripremljeni su na ovu situaciju, te su tako u obje ustanove od ponedjeljka osigurana dežurstva za primitak sve one djece kojoj roditelji zbog posla ne mogu osigurati boravak kod kuće. Svaki su dan u vrtiću osim dežurstva organizirane i dvije odvojene odgojne skupine u koje se smještaju pristigli vrtićarci. Još jednom ponavljam da se upisi za naše buduće prvašiće odgađaju, a o novim terminima za upis roditelji će biti pravovremeno obaviješteni putem službene web stranice škole, Grada, ali i radija- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Iako na području našeg grada za sada nema prijavljenih slučajeva zaraženih osoba, apeliram na sve građane da se odgovorno ponašaju, provode mjere samozaštite te da se pridržavaju danih uputa i smjernica radi prevencije širenja virusa Covid-19. Sve naše ustanove i službe pripremljene za ovakvu situaciju te da nema mjesta panici- rekao je gradonačelnik.