Dječji vrtić Maslačak uspješno prijavio projekt Erasmus+: 8 djelatnika educirat će se o odgojno-obrazovnoj praksi diljem Europe


Petak, 27. siječnja 2023.

Dječji vrtić Maslačak uspješno je prijavio projekt Želimo bolje za Erasmus+ program u kategoriji KA1, mobilnost pojedinaca u odgoju i općem obrazovanju i obrazovanju odraslih (kratkoročni projekti mobilnosti).

Vrtić tako po prvi puta sudjeluje u projektu Erasmus+ KA1 u sklopu kojeg će se 8 djelatnika educirati o odgojno-obrazovnoj praksi diljem Europe.

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Cilj je programa Erasmus+ poboljšanje kvalitete odgoja, poučavanja i učenja od predškolske do srednjoškolske razine obrazovanja u školama i vrtićima diljem Europe.

Dječji vrtić Maslačak će sudjelovati u stručnim usavršavanjima i osposobljavanjima u inozemstvu i dobiti će priliku za razvijanje profesionalnih vještina i suradnji s partnerima u Europi. Predviđene aktivnosti podupiru razmjenu dobre prakse i testiranje inovativnih pristupa s ciljem rješavanja zajedničkih izazova i izazova s kojima se naša ustanova susreće.

-Unutar vrtića oformljen je Erasmus tim zadužen za promišljanja, pripreme, organizaciju te diseminaciju stečenih znanja. Tim će sudjelovati na stručnim usavršavanjima u Nizozemskoj, Francuskoj, Italiji i Grčkoj gdje će ujedno stvarati međunarodnu mrežu suradnika s kojima će u budućnosti razmjenjivati pozitivne prakse. Stečeno znanje će prenijeti ostalim odgojiteljicama u vrtiću kako bi u svim odgojno – obrazovnim skupinama došlo do unapređenja prakse vrtića. Prva mobilnost predviđena je već u ožujku- rekla je ravnateljica Marija Čupen Tomica.