Novi potpuno opremljeni prostori JVP-a


Srijeda, 30. svibnja 2018.

Počeli su radovi na uređenju drugoga kata zgrade Javne vatrogasne postrojbe i Policijske postaje.

Trenutno traju radovi na unutarnjem uređenju budućih prostora vatrogasaca, a do završetka radova i policija i vatrogasci nastavit će koristiti postojeće zajedničke prostorije u prizemlju i na prvom katu.

U tijeku su radovi na postavi električnih i strojarskih instalacija nakon kojih će krenuti radovi na postavljanju podova i soboslikarski radovi, te će se nabaviti potreban namještaj i oprema.

Ovo je vjerojatno prvi takav slučaj u Hrvatskoj da policija i vatrogasci dijele istu zgradu, što je zapravo normalna praksa u Europi i svijetu. Vatrogasci i policajci u većini hitnih slučajeva zajedno sudjeluju u intervencijama, a ovim potezom dobili smo bolju operativnu spremnost, te sad informacije dolaze na isto mjesto što omogućava brže intervencije. Od preseljenja policije vatrogascima je smanjen prostor za obavljanje djelatnosti, a ovim projektom dobit će potpuno nove i moderno opremljene prostorije, što će osloboditi i više prostora u prizemlju i prvom katu za potrebe policije- istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na drugom katu zgrade osim prostora za djelatnike JVP-a, planirane su i glazbene prostorije za naše puhače, prostorije Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca, te prostorije DVD-a Đurđevac.