Do ljepšeg grada uz nove mjere o komunalnom redu


Utorak, 31. svibnja 2016.

Na 17. sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je donesena Odluka o komunalnom redu prema kojoj će Grad Đurđevac sufinancirati  rušenje stambenih objekata upisanih u Registar zapuštenih stambenih objekata na području Grada s iznosom od 7.500 kuna.

Sredstva će se odobravati pod uvjetom da vlasnici objekat sruše u roku od 30 dana od izdavanja rješenja te da urede i ograde gradilište. Odobravanjem ovih sredstava nadamo se da ćemo potaknuti ljude da sruše stare objekte nepodobne za život, ograde svoju parcelu što je preduvjet i da ona ne stvara probleme susjednim nekretninama. Najčešće su to opasne građevine u kojima najmanje pet godina nitko ne živi- rekao je gradonačelnik.

Također, osobe koje odluče graditi nove građevine na mjestima zapuštenih stambenih objekata iz registra zapuštenih stambenih objekata na području Grada Đurđevca u potpunosti se oslobađaju plaćanja komunalnog doprinosa.

Odlukom je određeno i da Grad Đurđevac može snositi određeni dio troškova kada vlasnici nekretnine vrše zahvate na uređenju pročelja, krovišta ili izvode radove zbog energetske obnove, a radi vanjskog izgleda i ujednačavanja objekata u užem središtu grada.

Kroz ove nove mjere, ističe gradonačelnik, nastoji se uljepšati grad.